Drie Maas Stede is Coronavrij

21-06-2020 Gezond Redactie

Zo ging het tot voor kort nog: bezoek 'achter glas'; foto: Argos Zorggroep


SCHIEDAM - Verzorgings- en verpleeghuis Drie Maas Stede is Coronavrij.

Dat meldt een woordvoerster van het huis aan de Voorberghlaan in Woudhoek. Bezoek van de bewoners is ook weer mogelijk. "Dit is nog niet zoals vroeger, maar we hebben de bezoekregeling al wel kunnen verruimen."

Bewoners kunnen sinds begin deze week meer dan één bezoeker ontvangen en bezoek kan vrijer ingevuld worden: eerder kon bezoek alleen plaatsvinden in een openbare ruimte in het huis, maar nu is het ook mogelijk om als bezoeker naar buiten te gaan met de bewoner of het bezoek door te brengen op diens kamer, zo legt de woordvoerster uit. Wel is het nog nodig een afspraak te maken.

De versoepelingen zijn spannend voor het verzorgings- en verpleeghuis omdat het belangrijk is kwetsbare bewoners te beschermen. "We zullen er daarom alles aan doen om de bezoekregeling zo soepel mogelijk te laten verlopen." Belangrijk is dus de rol van bezoekers die ook de opdracht hebben de kans op een nieuwe opleving van het Coronavirus zo klein mogelijk te houden.

"We blijven de ontwikkelingen vanuit de overheid volgen en grijpen kansen voor verdere verruiming graag aan. Het blijft een grote uitdaging om een goede balans te vinden tussen veiligheid en geborgenheid, maar we zetten alles op alles om hier zo goed mogelijk mee om te gaan." Argos Zorggroep, eigenaar van Drie Maas Stede, blijft aandacht besteden aan de daginvulling van de bewoners, om deze zo geslaagd mogelijk te laten zijn in 'moeilijke tijden'.Gerelateerd