Drie herdenkingen oorlogsslachtoffers

03-05-2016 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Tijdens twee herdenkingen wordt er morgen in Schiedam stilgestaan bij oorlogsslachtoffers. Het gaat om de dodenherdenking bij het monument bij de Gerrit Verboonstraat en een herdeking op Beukenhof. Zondag worden de Schiedamse gevallenen in voormalig Nederlands-Indië en Korea herdacht.

Op 4 mei worden de dertig Schiedamse oorlogsslachtoffers herdacht die op de erehof van Beukenhof begraven liggen.Dat gebeurt met een bijeenkomst op de begraafplaats, waarvoor iedereen is uitgenodigd. Nabestaanden van de slachtoffers ontvingen een persoonlijke uitnodiging. De bijeenkomst begint om drie uur.

De lokale dodenherdenking vindt plaats bij het monument aan de kop van de Plantage, aan de Gerrit Verboonstraat. Voorafgaande aan de herdenking wordt in kerk ‘De Vaste Burg’ een herdenkingsdienst gehouden. Deze dienst begint om zeven uur. De herdenking van de oorlogsslachtoffers bij het monument begint om tien voor acht en duurt een klein uur.

De herdenking van de Schiedamse gevallenen in voormalig Nederlands-Indië en Korea wordt zondag gehouden. Deze herdenking vindt plaats bij het herdenkingsmonument op de Beukenhof. Om elf uur worden de genodigden ontvangen in de aula, een klein half uur later begint de herdenking bij het monument.

De herdenkingen, alsook de viering van Bevrijdingsdag, worden georganiseerd door de VNFG in opdracht van de gemeente Schiedam.Gerelateerd