Dodenherdenking Plantage niet openbaar, wel op tv

22-04-2021 Gezond Redactie

Archiefbeeld van een eerdere Dodenherdenking


SCHIEDAM - Dodenherdenking in Schiedam is ook dit jaar door de Coronacrisis niet voor iedereen bij te wonen. De herdenking van de overledenen die zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties, gaat wel door. De lokale omroep zend beelden uit van de ceremonie bij het monument in de Plantage.

Burgemeester Cor Lamers houdt bij gelegenheid van Dodenherdenking een toespraak en legt een krans. De aanwezigen houden er twee minuten stilte; daarna klinkt het Wilhelmus. Tenslotte draagt stadsdichter Yvette Neuschwanger een gedicht voor.

Dit jaar zijn wel vertegenwoordigers van stichtingen, instellingen en anderen die normaliter een krans leggen uitgenodigd om aanwezig te zijn, zo laat de gemeente Schiedam weten. "Tevens is één afgevaardigde per gemeenteraadsfractie aanwezig." Zij leggen hun kransen niet zelf neer, deze zijn al aanwezig bij het monument.

De uitzending van Dodenherdenking is te volgen Via Schie op tv en ook via de internetsite van de omroep.

Bij de Erehof en het Indiëmoment op de Beukenhof vindt dit jaar geen herdenking plaats, zo besloten gemeente en de organiserende Stichting tot Viering en herdenking van Nationale Feest- en Gedenkdagen (VNFG). Wel liggen daar kransen namens de gemeente Schiedam en de VNFG.Gerelateerd