Dierenzegening in Gorzenkerk

26-09-2019 Gezond Redactie

Laatste nieuws: Ook de dieren van circus Freiwald op de Maasboulevard zullen vrijdag worden gezegend. Dat gebeurt vanaf drie uur op het circusterrein. Dat is vanaf twee uur geopend voor ieder die nieuwsgierig is; het circus houdt open huis.

SCHIEDAM - Gods zegen vragen over dier en mens. Dat is het idee achter de dierenzegening, die op Werelddierendag 4 oktober in de Gorzenkerk wordt gehouden.

Tien jaar geleden zette de kerkgemeenschap voor het eerst de deuren van de kerk aan de Lekstraat open voor de dieren en sindsdien werd het een traditie: het zegenen van honden, vissen, cavia's en een enkele schildpad. Maar dit jaar is het hoogstwaarschijnlijk de laatste keer dat de dierenzegening wordt georganiseerd, zo laten de organisatoren weten.

Werelddierendag is de feestdag van Franciscus, de grote dierenvriend. Die komt bij de zegening dan ook aan bod; er wordt verteld over het leven van de heilige. Verder is er in de kerk van alles te doen, rond dieren. Met je dier op de foto, knutselen, voorleesverhalen en de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd. Die gaat over de tekening van Jeroen Staal, die hierboven is weergegeven. Kinderen en grote kinderen zijn uitgenodigd deze te kleuren en mee te nemen op 4 oktober. Wie een groot exemplaar van de tekening wil opvragen kan een mailtje sturen naar jawobis@xs4all.nl.

De dierenzegening begint om half vijf, met een eenvoudige viering. Alle dieren zijn daar dan welkom, samen met hun baasjes. De zegening is na de viering. Daarna zijn er de verschillende 'dierenactiviteiten'.Gerelateerd