Categorieën

Service

De charme van Schiedam op tv en radio

De charme van Schiedam op tv en radio
Wonen

De charme van Schiedam op tv en radio

  • Redactie
  • 10-02-2017
  • Wonen
De charme van Schiedam op tv en radio
HILVERSUM - 'Geloof en een Hoop Liefde' kwam naar Schiedam om in gesprek te gaan met verschillende Schiedammers. De EO heeft bekendgemaakt welke van hen te zien zijn in de vier programma's, die in de laatste week van februari / begin maart, op tv te zien zijn. De programma's werden eind januari opgenomen; Schiedam24 bracht toen dit artikel.

"We ontmoeten Alex Glijn", vertelt het EO-persbericht. "Hij staat bekend als de dansende wijkagent. Samen met zijn vrouw Jacqueline, die door SLE rolstoelafhankelijk is, vormt hij een succesvol rolstoeldanspaar." Programmamaker Bert van Leeuwen gaat in gesprek met molenaar Theo de Rooij, die in molen De Vrijheid maalt voor bakkerijen en distilleerderijen in de stad. Van Leeuwen praat met hem over zijn liefde en passie voor het molenaarsvak.

Als drukke ondernemer besluit Lex Thoen het roer om te gooien en solliciteert als schaapherder. Aan een schoolklas laat hij zien wat het vak inhoudt. "Maar kunnen deze tieners de schaapskudde aan?", zo vraagt de EO zich retorisch af. Want het antwoord is te zien in het programma.

Wat doe je als jouw pleegzoon met downsyndroom zich niet zelfstandig kan redden in de buurt waar jullie wonen? "Precies, dan start je De Buurtvrouw en realiseer je zelf een fijne (werk)plek voor hem. Inmiddels geniet de hele buurt mee van dit initiatief van Miranda Pol en haar partner Wilgina. Henk van Steeg, de andere presentator in dit programma, gaat op bezoek in het Jenevermuseum, 'waar nog op ambachtelijke wijze jenever wordt gestookt'. Hella van der Wijst gaat op zoek naar geloof in huis.

En hoe typeert de EO Schiedam in het bericht? "De stad is vooral bekend om haar jenever, de historische binnenstad met grachten, en de hoogste klassieke windmolens ter wereld." Maar het gaat dus vooral om de inwoners.

Het programma is te zien vanaf 27 februari, om 17.50 uur op NPO 2. Ook in het dagelijkse radioprogramma ‘Thuis op 5’ staat Schiedam die week centraal. Presentatoren Yvonne Sprunken en Petra de Joode gaan op zoek naar smakelijke geschiedenisverhalen, stadse zaken, slimme luisteraars en brengen natuurlijk hoopvolle muziek! Iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5.