Categorieën

Service

De Boshoek wordt schapenfarm

De Boshoek wordt schapenfarm
Uit

De Boshoek wordt schapenfarm

  • Redactie
  • 16-05-2016
  • Uit
De Boshoek wordt schapenfarm
SCHIEDAM - De omgeving van het Natuur- en Landschapspark Kethel, de toegangspoort tot het Midden-Delflandgebied, wordt een schapenfarm. Op 22 mei begrazen drie- tot vierhonderd schapen van de kudde Vockestaert het park.

Samen met Natuurcentrum De Boshoek, samen met de stichting Schaapskudde Vockestaert Midden-Delfland, speel-o-theek Ikkie, het NME-centrum Harrewegh en modelboerderij De Groene Raat wordt een open dag gehouden. Schapenscheerders hebben het die dag druk om de schapen te ontdoen van hun vacht. Of ze erin slagen om alle schapen te scheren valt te be zien, zo laat de organisatie weten. "Het zijn echt veel schapen. Dit valt des te meer op als de schapen, lopend over de Harreweg, richting De Boshoek gaan." Ter plekke is te zien wat er met wol gebeurt. De Viltmannen maken er handmatig vilt van voor allerlei toepassingen.

Ook op 22 mei houdt Hof van Delfland een wandelfestival. In dat kader zijn er in De Boshoek diverse wandelingen te verkrijgen: Vijf kilometer met puzzeltocht voor kinderen en tien en vijftien kilometer door Midden-Delfland. Verder zijn er voor kinderen veel creatieve en educatieve activiteiten te doen. Altijd veel bekijks trekt het uilenballen pluizen, nestkasten timmeren kan, er is figuurzagen, beestjes van schapenwol maken, kinderen kunnen cupcake’s maken en geschminkt worden. Ook zijn er pony's om op te rijden - tegen een kleine vergoeding.