Dat komt van pas, warme soep, nu de treinen niet rijden

08-02-2022 Gezond Redactie


SCHIEDAM - De timing was goed, of toch niet zo. Gestrande reizigers op station Schiedam Centrum kwamen terug om een tweede portie te halen; zij moesten lang wachten op hun trein en merkten dat hun maag begon te rommelen.

Maar het nadeel was natuurlijk dat er door de verstoorde treinenloop geen nieuwe reizigers aankwamen op het belangrijke station. 

Toch kostte het de jongeren van Zafer niet veel meer dan een half uur om de eerste ketel van twintig liter soep leeg te scheppen en uit te delen. De pittige Mercimek, linzensoep viel bij veel mensen in de smaak. Anderen hadden te veel haast, te weinig trek of waren te verrast om de soep aan te nemen. 

De jongeren uit de Yildiz Merkezimoskee aan de Schaepmansingel hadden zich voorgenomen twee uurtjes soep uit te delen, en er stonden nog wel wat goed geïsoleerde ketels van twintig liter in de auto. Vijfhonderd, zeshonderd porties dacht Yusuf Babayigit, trekker van het initiatief er wel uit te gaan delen. Zo maar, voor de lol. Nou ja, omdat de islam als één van de vijf 'zuilen' waarop de religie gestoeld is, heeft dat er aalmoezen gedaan worden. Om goed te zijn voor de medemens die wel wat warme maagvulling kan gebruiken. 

Ook al waren veel mensen met spoed op weg van en naar het station, velen vonden het toch lekker even de maag te vullen. Sommigen waren ook wel in voor een praatje, al was het maar om even te horen waarom hun het lekkere warme vocht werd voorgehouden. En toen de treinenloop staakte en mensen voorzagen dat het nog wel even kon duren eer ze aan hun warme hap zouden kunnen gaan, werd de animo nog groter. 

Komende week staan de Zafer-jongeren in het Hof van Spaland.

Bekijk de foto's


Gerelateerd