Daling Coronabesmettingen Schiedam zet door

08-01-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het terugdringen van het Coronavirus in Schiedam lijkt onverdroten door te gaan: het RIVM meldt vandaag vijftien nieuwe positieve tests.

Gisteren waren dat er acht, eergisteren 22, de dag ervoor twaalf. Die aantallan liggen aanzienlijk lager dan de gemiddelden van de afgelopen weken.

Er zijn de afgelopen 24 uur volgens het RIVM geen Schiedammers opgenomen in het ziekenhuis en er is recent ook geen stadgenoot overleden als gevolg van de Corona-infectie.

Anders is het landelijke beeld. Vandaag worden 8169 positieve tests gemeld, minder dan gisteren, maar meer dan eergisteren en niet veel lager dan de gemiddelden in de afgelopen weken.

De laatste 24 uur werden 249 mensen opgenomen in het ziekenhuis, aldus het RIVM. Dat zijn er achttien meer dan gisteren. Ook belandden er meer mensen op de Intensive Care: 37, acht meer dan gisteren.

Het aantal overleden komt in de afgelopen 24 uur uit op 89, vier meer dan gisteren. Het totaal overlijdensgevallen ten gevolge van het Coronavirus ligt in Nederland nu op 12171Gerelateerd