Daling Coronabesmettingen in Schiedam zet door

17-05-2021 Gezond Redactie


Laatste nieuws: Het RIVM laat weten dat het aantal positieve Coronatests dat vandaag is doorgegeven waarschijnlijk is beïnvloed door computerproblemen; zodoende pakt het aantal infecties dat afgelopen dag is vastgesteld waarschijnlijk hoger uit dan de 2904 die werden gemeld. De komende dagen worden de nu niet doorgekomen besmettingen verwerkt in de cijfers.

SCHIEDAM - De afname van het aantal nieuwe Corona-infecties in Schiedam lijkt door te zetten. Het RIVM meldt vandaag twaalf nieuwe positieve tests afgelegd door Schiedammers.

Gisteren stokte de teller op 26 nieuwe infecties, eergisteren waren dat er negentien. In de afgelopen week zijn nu 185 besmettingen vastgesteld, de week daarvoor waren dat er nog 287.

In Nederland als geheel is het aantal besmettingen dat bij het RIVM is aangemeld, gedaald tot onder de drieduizend. 2904 Meldt het instituut er vandaag. Gisteren betrof het aantal doorgekomen infecties 4494. Zaterdag een week geleden werden er nog 7521 geregistreerd.

Ook het aantal mensen dat in grote gezondheidsproblemen komt na Coronabesmetting neemt af. De opname van 115 mensen in het ziekenhuis sinds de opgave van gisteren wordt gemeld, en dat zijn er bijna half zo veel als enkele dagen geleden. Gisteren werden 137 opnames gemeld. Op de Intensive Care werden 23 mensen opgenomen, drie minder dan gisteren.

Het overlijden van zeven patiënten met Corona werd afgelopen 24 uur doorgegeven. Dat aantal was een dag eerder dertien. In Nederland zijn nu in totaal 17.456 mensen met Corona overleden.

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing aangepast.Gerelateerd