Dagelijks contact via Rode Kruis telefooncirkel

23-03-2021 Gezond Advertorial


SCHIEDAM - Bent u alleenstaand en ontmoet u nu door de lange periode van de maatregelen door het Coronavirus geen andere mensen door uw leeftijd, handicap of ziekte?
Voor uw eigen veiligheid kunt u zich aan sluiten bij de Rode Kruis telefooncirkel.

De telefooncirkel bestaat uit een groep mensen die elkaar dagelijks bellen. Dat gebeurt in een vaste volgorde, zodat u ook door dezelfde persoon wordt gebeld. Daarna belt u zelf de volgende op de lijst.

Het geeft een gevoel van zekerheid en veiligheid als iemand dagelijks in de ochtend belt of alles in orde is. Vooral als u alleen woont of moeilijk de deur uit kunt of geen familie in de buurt hebt.

De telefooncirkel wordt begeleid door een vrijwilliger van het Rode Kruis. Neemt een belpartner niet op dan geeft u dat door aan de vrijwilliger. Deze zal dan actie ondernemen en zo nodig hulp inschakelen.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden, behalve uw eigen telefoonkosten voor een keer per dag bellen.

Opgave kan via E: info.nieuwewaterwegnoord@rodekruis.nl of T: 010 - 2342049, van negen tot twaalf 's ochtends op werkdagen. Graag het antwoordapparaat inspreken buiten deze ochtenduren. Geef duidelijk uw gegevens en telefoonnummer door, we kunnen u dan terugbellen of mailen.

Gerelateerd