Dagelijks contact via Rode Kruis-telefooncirkel

22-02-2019 Gezond Advertentie

SCHIEDAM - De telefooncirkel bestaat uit een groep mensen die elkaar dagelijks bellen. Dat gebeurt in een vaste volgorde, zodat deelnemers door dezelfde persoon worden gebeld. Wie een telefoontje heeft gehad, belt daarna zelf de volgende deelnemer op de lijst.

Het idee van de cirkel is de mensen die eraan meedoen een gevoel van zekerheid te geven. Iemand hoort immers dagelijks dat alles in orde is. Vooral voor wie alleen woont of moeilijk de deur uit kan is dit een extra zekerheid. En het biedt dagelijks een kort moment van ontmoeting.

De Rode Kruis-telefooncirkel is er voor iedereen die behoefte heeft aan dagelijks contact uit veiligheidsoverwegingen. De cirkel wordt begeleid door een vrijwilliger van het Rode Kruis. Neemt een belpartner niet op, dan krijgt deze vrijwilliger dat door en onderneemt actie.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden, behalve de eigen telefoonkosten.

Wie mee wil doen kan zich opgeven via E: info.nieuwewaterwegnoord@rodekruis.nl of via T: 010 - 2342049 (van negen tot twaalf 's ochtends). Wilt u vrijwilliger worden bij de telefooncirkel dan zijn daar ook mogelijkheden toe.Gerelateerd