Coronaverspreiding in Schiedam nog niet beteugeld

30-04-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM – De verspreiding van het Coronavirus is in Schiedam nog niet beteugeld: het RIVM meldt vandaag 56 nieuwe positieve tests afgelegd door Schiedammers.

Ook werd er een stadgenoot opgenomen in het ziekenhuis om de gevolgen van de virusinfectie te behandelen.

Gisteren werden er 31 nieuwe positieve Coronatests gemeld. Al met al is in de afgelopen zeven dagen 294 keer het virus bij een Schiedammer voor het eerst vastgesteld. Dat staat voor 370 infecties bij honderdduizend inwoners. In Rotterdam ligt dat aantal op 383, in Vlaardingen op 315 per honderdduizend.

Het aantal besmettingen landelijk komt op 7830, een kleine vijfhonderd meer dan gisteren. Ook waren er afgelopen dag meer ziekenhuisopnames, te weten 311. 48 Mensen moesten op een IC behandeld worden. Dat brengt het aantal mensen in het ziekenhuis vanwege Corona op 2706, vergelijkbaar met gisteren.

Het aantal mensen dat overleed aan de gevolgen van het virus in de afgelopen 24 uur wordt door het RIVM gesteld op 22, twee meer dan gisteren. Het totaal aantal Coronaslachtoffers in Nederland komt daarmee op 17.148, waarvan 111 in Schiedam.

PS. In dit artikel stond eerder een storende alinea die ten onrechte was blijven staan uit een eerdere versie.Gerelateerd