Coronasituatie Schiedam onveranderd

14-10-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Een onveranderd beeld vandaag waar het gaat om het aantal Coronabesmettingen in Schiedam: zestig nieuwe infecties, één ziekenhuisopname.

Gisteren was het beeld precies hetzelfde.

In de hele regio loopt het aantal mensen dat besmet is met Corona hard op. Van de negenhonderd dagelijkse tests in het Schiedamse testcentrum zijn er waarschijnlijk tenminste honderdzestig, en mogelijk meer dan honderdtachtig positief.

Deze conclusies vallen te trekken uit enkele rekensommen. Testers van de GGD op de testlocatie aan de Fokkerstraat spreken van een percentage positieve tests van twintig à 21 procent.

Een woordvoerster van de GGD Rotterdam-Rijnmond wil slechts een cijfer noemen dat voor het hele bedieningsgebied geldt, dus van een zestal testlocaties plus mobiele testvoorzieningen in een gebied van Ouddorp tot Krimpen aan den IJssel. Dat cijfer is achttien: in de afgelopen zeven dagen kwamen zo ongeveer achttien op iedere honderd geteste personen positief uit de bus. 

Een snelle schatting maakt dan een aantal van zestig Schiedamse infecties aannemelijk: als een derde van de geteste mensen op de teststraat uit Schiedam komt, zijn dat dus zo'n kleine zestig mensen. Het teststations Fokkerstraat bedient vooral mensen uit het Waterweggebied, plus een stuk Rotterdam en ook mensen die van verder komen en hier sneller dan in hun eigen omgeving terechtkunnen. 

In heel Nederland werden in de afgelopen 24 uur 7.305 mensen positief getest op het Coronavirus. Dat zijn er ruim zeventig minder dan gisteren. De laatste 24 uur werden 76 mensen opgenomen in het ziekenhuis, 38 mensen belandden op de Intensive Care. 32 Mensen overleden ten gevolge van Covid-19.Gerelateerd