Coronabesmettingen twee dagen laag

18-08-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het aantal geconstateerde nieuwe besmettingen met het Coronavirus in Schiedam was de afgelopen dagen geruststellend laag.

Na een toename van zes op zaterdag en tien op zondag, meldt het RIVM voor vandaag een stijging met drie positieve tests. Ook gisteren kwamen er volgens de officiële cijfers drie besmette Schiedammers bij.

Daarmee ligt het aantal infecties op een niveau dat lager is dan afgelopen week, toen er dagelijks zes tot dertien besmettingen bijkwamen. In twee weken tijd zijn er 103 Schiedammers positief op Corona getest. Dat zijn er fors meer dan in de weken ervoor. Zo waren er tussen 27 mei - 9 juni maar zeven nieuwe besmettingen. 

In de afgelopen twee weken telt het RIVM per honderdduizend Schiedammers (die er niet zijn, maar die als rekeneenheid worden gebruikt, 130 besmettingen. Slechts in zes andere Nederlandse gemeenten ligt dat cijfer hoger: Amsterdam, Diemen, Zandvoort, Gouda, Rotterdam en Bergen op Zoom.

Er wordt geen nieuwe opname in het ziekenhuis van een Schiedammer met Corona gemeld, noch het overlijden van een Coronapatiënt.

Over de afgelopen week - de RIVM komt op dinsdag steevast met een update - zijn in heel Nederland 4.013 nieuwe besmettingen geconstateerd. Een week eerder waren dat er praktisch evenveel (4036). Vijftig mensen zijn afgelopen week met Coronaklachten opgenomen in het ziekenhuis, twaalf meer dan de weer er voor. Zestien mensen met bewezen Corona zijn overleden; dat waren er een week eerder negen. 

In Schiedam is er de afgelopen twee weken bij 103 mensen een coronabesmetting geconstateerd, de vorige perioden waren dat er achtereenvolgens 41, 26, 23 en 10.Gerelateerd