Coronabesmettingen terug op 'oude' niveau

16-12-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het RIVM meldt vandaag 34 nieuwe positieve tests van Schiedammers te hebben geregistreerd.

Daarmee gaat het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen weer op de vertrouwde voet door. Gisteren waren er negentien nieuwe meldingen, eergisteren 23. De dagen daarvoor wat er steeds sprake van tussen de dertig en 35 registraties van positieve tests. Gisteren was er sprake van problemen in de verwerking. Daardoor zou vandaag het aantal kunnen zijn opgekrikt met enkele uitslagen van de voorgaande - weekend - dagen.

Ëén Schiedammer werd de afgelopen 24 uur opngenomen in het ziekenhuis voor behandeling van de gevolgen van een Corona-besmetting.

De landelijke cijfers vertonen een vergelijkbaar beeld. Het aantal besmettingen die de afgelopen 24 uur uit de test rolde was hoger dan ooit in deze tweede Coronagold: 11214. Daar stond een aantal van 6682 gisteren tegenover. De dagen daarvoor ging het om 8496, 9924 en 9182 infecties.

Het aantal ziekenhuisopnames pakt vandaag lager uit: 142 stuks. Gisteren waren dat er maar liefst 262, eergisteren 184. Gisteren werden er 46 IC-opnames gemeld, vandaag 28; eergisteren waren er 36 opnames op de Intensive Care.

Het aantal overledenen aan de gevolgen van een Coronabesmetting komt vandaag uit op 77, negen minder dan gisteren maar veel meer de dagen en weken daarvoor te doen gebruikelijk.Gerelateerd