Coronabesmettingen stabiliseren in stad en land

11-10-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM – In Schiedam zijn de afgelopen 24 uur 37 mensen positief getest op Corona. Dat meldt het RIVM.

Gisteren kwamen er ook 37 nieuwe infecties bij in de stad.

Eenzelfde tendens tekent zich af in heel Nederland. Het RIVM meldt zojuist 6378 nieuwe infecties in het land, iets minder dan de 6504 positieve tests die gisteren werden gemeld. Dat waren er toen ruim vijfhonderd meer dan de dag ervoor.

Zeventien mensen met een Corona-infectie overleden in de afgelopen 24 uur in Nederland. Dat waren er zes minder dan gisteren. 54 Mensen moesten met hun klachten als gevolg van Corona worden opgenomen in het ziekenhuis, enkele meer dan gisteren. Zeventien mensen maakten de gang naar de Intensive Care, evenveel als gisteren. Volgens de RIVM-cijfers zou dat in geen van de gevallen om Schiedammers gaan.

In de afgelopen zeven dagen zijn er 241 Schiedammers positief getest op Corona. Uitgedrukt per 100.000 inwoners betekent dat een aantal van 305.

Schiedam is al dagen bezig met een daling op de lijst met plaatsen met relatief de meeste Coronabesmettingen. Vandaag zijn er veertig gemeenten die gemiddeld meer mensen kennen die besmet zijn met het virus.

PS. Bij eerste plaatsing van dit artikel stond er abusievelijk een regel opgenomen over het aantal besmettingen per 100.000 Schiedammers. Deze is geschrapt.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date