Categorieën

Service

Coronabesmettingen in Schiedam: status quo

Coronabesmettingen in Schiedam: status quo
Gezond

Coronabesmettingen in Schiedam: status quo

  • Redactie
  • 02-12-2020
  • Gezond
Coronabesmettingen in Schiedam: status quo

SCHIEDAM – Status quo, dat lijkt nog best de huidige situatie met Coronabesmettingen weer te geven in Schiedam. Vandaag meldt het RIVM veertig nieuwe besmettingen, tegen 31 en 43 in de afgelopen dagen. Ondertussen is de situatie in Schiedam beduidend ongunstiger dan in de omringende gemeenten.

In de afgelopen 24 uur zijn twee Schiedammers opgenomen in het ziekenhuis.

Over een week geteld kwamen er in Schiedam 271 mensen bij met een Corona-infectie; gisteren was dat cijfer - dus een week terugkijkend - 288. Ondertussen ligt het aantal besmettingen per honderdduizend inwoners, gebruikt om de vergelijking tussen gemeenten te maken, in Schiedam behoorlijk hoger dan in de steden om ons heen. In Schiedam ligt dat cijfer vandaag op 342; in Rotterdam is dat 253, in Vlaardingen 240, in Nissewaard op 211 en in Delft op 161.

Ook elders in Nederland jojoot het aantal infecties van dag op dag. In heel Nederland worden vandaag 4942 besmettingen gemeld, weer een klein negenhonderd meer dan gisteren. Het zijn nu de landelijke - hechte - gemeenten, vaak met een christelijke signatuur, die de hoogste besmettingsgraden hebben: Vught 459 infecties per honderdduizend inwoners, Wierden 477 infecties, Altena 489, Bunschoten 695 en Urk twaalfhonderd besmettingen afgezet tegen 100.000 inwoners.

Het beeld is anders bij de ziekenhuisopnames. Afgelopen 24 uur werden er volgens de RIMV-cijfers 142 mensen voor behandeling opgenomen, tegen 187 gisteren. Er werden 25 mensen opgenomen op de Intensive Care, gisteren werden er twintig opnames gemeld, eergisteren achttien. Er werden 66 overledenen gemeld, vier meer dan gisteren. Eergisteren stokte de teller op 29. Het totaal aantal overlijdensgevallen ten gevolge van het Coronavirus ligt in Nederland nu op 9504.