Coronabesmettingen gaan in Schiedam onverdroten door

01-11-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - De verspreiding van het Coronavirus in Schiedam gaat onverdroten verder. Vandaag worden meer besmettingen met het virus dan ooit gemeld.

Het RIVM stelt dat in de afgelopen 24 uur Schiedammers uitslag hebben ontvangen van 95 positieve Coronatests. Dat zijn er weer flink meer dan gisteren, toen 78 infecties werden gemeld. Donderdag werden er 89 positieve tests gemeld, het hoogste aantal tot dan toe.

In de afgelopen week werden 559 Schiedammers positief getest. Dat betekent - ter vergelijking met andere gemeenten - per honderdduizend Schiedammers een aantal van 708 besmettingen.

In heel Nederland duidt de ontwikkeling toch op een neergaande tendens. Het RIVM meldt vandaag 8.740 mensen die positief getest werden op Corona, terwijl in de afgelopen week het aantal steevast boven de tienduizend lag. Het aantal gerapporteerde ziekenhuisopnames vanwege Covid-19 was 237, een kleine tachtig minder dan gisteren. 58 Mensen belandden op de Intensive Care, waar dat er gisteren 76 waren. In de afgelopen 24 uur leidde de besmetting met Corona tot 39 overleden mensen.Gerelateerd