Coronabesmetting vastgesteld bij achttien Schiedammers

01-07-2020 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Onder bewoners van Schiedam zijn de afgelopen twee weken achttien Coronabesmettingen vastgesteld, aldus het RIVM. Er zijn in de afgelopen twee weken geen Schiedamse Coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen en er zijn in deze periode geen Schiedammers overleden ten gevolge van het Coronavirus (COVID-19), zo laat het RIVM weten.

Sinds enkele weken geeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de cijfers per gemeente niet dagelijks, maar per periode van twee weken. Het gaat nu om de periode van 17 juni tot en met 30 juni 2020. Voor deze periode worden voor Vlaardingen twaalf personen gemeld bij wie besmetting is vastgesteld. Ook onder inwoners van Vlaardingen zijn geen nieuwe ziekenhuisopnames en overlijdensgevallen door het Coronavirus. Voor Maassluis werden 21 besmettingen vastgesteld, géén ziekenhuisopnames, maar wel een overlijdensgeval (hier kun je lezen: Bewoner De Tweemaster overleden aan Coronavirus). In Rotterdam werden honderd besmettingen vastgesteld, zes ziekenhuisopnames en één overlijdensgeval. 

Voor geheel Nederland heeft het RIVM de cijfers nog steeds dagelijks verstrekt. Gisteren zijn er 57 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op het Coronavirus. Er zijn drie patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen. Er zijn zes personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld, zo licht het RIVM toe. 

Met ingang van vandaag, 1 juli 2022, meldt het RIVM niet langer dagelijks de toename van het aantal positief geteste patiënten, het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overleden Coronapatiënten. De updates verschijnen voortaan een keer per week op dinsdag. Op 7 juli verschijnt de eerste wekelijkse update.

Actuele cijfers COVID-19: 30 juni 2020
Positief geteste personen 50.273 (+57)
Ziekenhuisopnames 11.877 (+3)
Overleden personen 6.113 (+6)Gerelateerd