Corona-uitbraak Frankeland niet onder controle

29-01-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - De Corona-uitbraak in Frankeland blijkt niet te stoppen. In twee dagen tijd zijn er tien nieuwe besmettingen vastgesteld.

Was er afgelopen dinsdag nog sprake van 32 besmettingen, verspreid over de verschillende afdelingen, de telling van vanmorgen vroeg komt tot 42 bewoners van Frankeland die geïnfecteerd zijn met het virus. Zie dit artikel van afgelopen dinsdag en dit artikel van woensdag.

In totaal overleden de afgelopen dagen vier bewoners aan de gevolgen van de infectie.

De problemen zijn het grootste op afdeling 1, waar 23 bewoners een positieve test aflegden. Op afdeling 2 zijn er twee mensen besmet, op afdeling 3 zijn dat er negen en op afdeling 4 acht. Van de overleden mensen woonden er drie op afdeling 1 en eentje op afdeling 3.

Ook medewerkers zijn positief getest. Vandaag worden de personeelsleden die werken op afdeling 3 allemaal - 'nogmaals' - preventief getest.

Behalve in het naamgevende huis heeft de Frankelandgroep ook te maken met het sluiten van een etage in het Vlaardingse Vaartland, na het positief testen van een medewerker en een bewoner aldaar. Al langer is ook een etage van Schiewaegh dicht na in totaal vijf positieve tests van bewoners.

De besmette bewoners in de verpleegzorg vormen een belangrijk deel van het totaal aantal besmettingen dat in Schiedam wordt geconstateerd. De afgelopen tijd lag het weekgemiddelde aan besmettingen in de stad rond de 170.

Zie ookGerelateerd