Corona slaat hard toe in verpleeghuizen Schiedam

27-10-2020 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Steeds meer afdelingen van verpleeghuizen in Schiedam worden van de buitenwereld afgesloten. Het aantal besmette patiënten en personeelsleden loopt fors op. In Harg-Spaland bleek vorige week een medewerker positief. Ook alle 31 bewoners van de getroffen afdeling werden daarna getest; acht van hen bleken besmet met het coronavirus. ​De begane grond en afdeling 1 van Harg-Spaland blijven tot nader order gesloten.

Ook op de locatie Frankeland slaat het virus flink toe. Daar werd vrijdag 23 oktober een medewerker van adfeling 3 positief getest. De bewoners en overige medewerkers van deze afdeling ondergaan vandaag een test. Een dag eerder ging afdeling LP1 al op slot nadat zowel een medewerker als een bewoner positief werden getest op het coronavirus. Overige bewoners en medewerkers van deze afdeling zijn gisteren getest. Frankeland wacht nog op de uitslag van deze testen. Afdeling LP2/3 van Frankeland werd donderdag 22 oktober al gesloten nadat zeven bewoners en twee medewerkers positief uit de test kwamen. Ook de Havenflat van afdeling 4 van Frankeland blijft nog dicht nadat daar drie bewoners positief waren getest, twee van hen liggen in het ziekenhuis.

Een bewoner van Schiewaagh bleek bij een ziekenhuisbezoek positief. De afdeling Topaas is daarom gesloten. De bewoners en medewerkers van die adfeling zijn maandag 26 oktober getest. Het wachten is nog op de resultaten.

Ook Argos Zorggroep heeft met besmettingen te maken. Concrete gegevens geeft Argos niet maar drie afdelingen van DrieMaasStede - de Drie Koornbloemen, Nieuwe Palmboom 1 en Nieuwe Palmboom 2 - zijn gesloten voor bezoek.Gerelateerd