Corona kost twee Schiedammers het leven

05-11-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Opnieuw zijn er in Schiedam doden te betreuren als gevolg van de Coronapandemie.

Twee Schiedammers overleden in de afgelopen 24 uur als gevolg van de virusbesmetting, zo meldt het RIVM. In totaal kostte Corona nu 31 Schiedammers het leven.

Het aantal gerapporteerde positieve tests loopt vandaag weer op. 68 Inwoners van de stad kregen sinds de vorige melding gisteren een positieve (dus negatieve) uitslag van een test.

De afgelopen dagen was er juist sprake van een dalende lijn, met gisteren 46 gemelde nieuwe infecties, eergisteren 71 en maandag 89. Schiedam staat nu weer vierde op het lijstje met Nederlandse gemeentes met relatief de meeste besmettingen. Per honderdduizend inwoners legden er de afgelopen week 658 een positieve test af.

In Nederland daalt het aantal vastgestelde besmettingen wel verder. Het zijn er vandaag minder dan zevenduizend; afgelopen vrijdag werd er ruim elfduizend infecties gemeld.
In het ziekenhuis werden de afgelopen dag 261 mensen opgenomen, dat zijn er toch weer 25 meer dan gisteren. Er liggen nu ruim negentienhonderd mensen in het ziekenhuis vanwege Corona. Ruim zeshonderd van hen worden behandeld op de Intensive Care, waar sinds gisteren ook nog 35 nieuwe patiënten werden opgenomen.

Vandaag worden 87 Nederlanders gemeld die in de afgelopen 24 uur overleden.Gerelateerd