Corona grijpt vliegensvlug om zich heen

17-11-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM  - Een recordaantal nieuwe Coronabesmettingen wordt vandaag in Schiedam gemeld. Volgens het RIVM legden honderdtwintig inwoners van de stad een positieve test op het virus af bij een van de GGD-testpunten.

Het hoogste aantal dagelijkse nieuwe besmettingen in Schiedam lag op 95, op 1 november, vorig jaar.

Gisteren werden er 63 positieve tests in de stad gemeld, maandag 43.

Afgelopen week werden in Schiedam 457 positieve Coronatests gemeld. Nog niet eerder lag dat aantal zo hoog. Gemeten naar 100.000 mensen gaat het om 574 besmettingen, genoeg om Schiedam op de kaart ook zwart te kleuren. Praktisch de hele Randstad, op enkele gemeenten na als Delft en Wassenaar, heeft ondertussen vijfhonderd besmettingen in de afgelopen week per honderdduizend inwoners of meer. Een week geleden werden er zeven dagen terugkijkend 269 Schiedammers met een nieuwe infectie gemeld.

In heel Nederland werden vandaag 20.829 Coronatests gemeld waaruit besmetting bleek. 265 Mensen, waaronder volgens de statistieken geen Schiedammers, werden in het ziekenhuis opgenomen; 36 mensen moesten voor behandeling van hun klachten naar de IC. In Nederland werd het overlijden van 44 mensen met Corona geregistreerd.Gerelateerd