Corona golft door in Schiedam

24-07-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - De nieuwe golf aan Coronabesmettingen in Schiedam gaat onverdroten door. In twee dagen tijd kwamen er 56 nieuwe infecties bij.

Met dertig vandaag en 26 geregistreerde positieve tests gisteren, blijft het aantal besmettingen in de stad op een hoog niveau. Afgelopen week kwamen er 206 dragers van het virus in de stad bij, te vergelijken met 259 besmettingen per 100.000 mensen. Eerder deze week werd het hoogste weekcijfer van 315 aangetikt. 

De situatie in Vlaardingen is zeer met die in Schiedam te vergelijken, met in de afgelopen zeven dagen 252 besmetiingen per 100.000. In Delft ligt dit cijfer vandaag op 324 (flink lager dan enkele dagen geleden) en in Rotterdam op 446 (waar dat maandag nog 684 was).

In heel Nederland vertoont de Coronagolf al enkele dagen een dalende tendens. Vandaag zijn er weer minder besmettingen te melden dan gisteren (5323 om 6453). Vorig weekend lagen de cijfers nog op tienduizend of meer geregistreerde infecties per dag.

Eens te meer blijkt dat de gezondheidsgevolgen van een besmetting met Corona pas na enige tijd optreden: de ziekenhuisopnames vertonen nog bijna van dag op dag een stijgende lijn. Er werden in Nederland afgelopen 48 uur 149 mensen met Corona opgenomen.

In twee dagen moesten er 24 mensen behandeld worden op een Intensive Care; dat waren meer dagelijkse IC-opnames dan op de meeste dagen eerder in de afgelopen weken. Het aantal Coronapatienten dat op de Nederlandse Intensive Care-afdelingen behandeld wordt, is nu 116.

Vandaag wordt het overlijden van vier mensen met Corona gemeld, gisteren drie.Gerelateerd