Corona blijft in Schiedam heersen; recent geen ziekenhuisopnames

28-07-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - In de afgelopen twee weken zijn 29 Schiedammers positief getest op Corona. Dit meldt het RIVM in een nieuwe update over de uitbraak van het virus.

Afgezet naar aantal inwoners kent Schiedam 36,8 besmettingen op honderdduizend mensen. Daarmee staat de stad landelijk op de twaalfde stek als het gaat om gemeenten met relatief de meeste besmettingen.

Hillegom is de Nederlandse gemeente waar in de afgelopen twee weken relatief de meeste mensen het virus opliepen: 166,6 besmettingen per 100.000. Daarna volgt opmerkelijk genoeg Waddinxveen - waarover nog nauwelijks gemeld - met een cijfer van 102,4. Als derde volgt Goes (94,5). Na die afgetekende top-3 komt Alphen-Chaam in Brabant met 68,6 per 100.000 mensen en daarna Rotterdam als eerste grote stad (61,6). Vervolgens Eemnes (54,1), Breda (42,9), Bergen, N-H (40,2), Oudewater en Albrandswaard (39,1), Steenbergen (36,9) en vervolgens Schiedam. Amsterdam kent met 35,1 een vergelijkbaar cijfer.

Een ander cijfer dat de RIVM over Schiedam publiceert is zeker zo belangrijk: nul. Dat gaat over het aantal opnames in het ziekenhuis van Schiedammers. Anders is dat in Amsterdam, waar in de afgelopen twee weken negen mensen in het ziekenhuis zijn opgenomen. Daarmee steekt de grootste stad van het land met kop en schouders boven de rest van het land uit. In Rotterdam werden twee mensen met Corona voor behandeling in het ziekenhuis opgenomen. Ook in Waddinxveen trof dat lot twee mensen, in alle andere Nederlandse gemeenten bleef het aantal opnames beperkt tot maximaal één, en meestal nul.Gerelateerd