Cliëntenraad Franciscus benoemt prioriteiten

12-03-2019 Gezond Redactie

Karssen (l) en Tasche; foto: Franciscus


SCHIEDAM - De dienstverlening door de Spoedeisende Hulp, de doorstroom van kwetsbare ouderen en het programma Zorgindeling zijn prioriteiten voor de Cliëntenraad van het Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Zij worden benoemd in het jaarplan dat de raad vandaag presenteerde aan de directie van het ziekenhuis. Koos Karssen, oud-burgemeester van Maassluis en voorzitter van de Cliëntenraad, overhandigde het plan aan Marjolein Tasche, bestuurder van het Franciscus.

In het jaarplan beschrijft de Cliëntenraad welke onderwerpen zij gaan volgen en voor welke onderwerpen de leden adviesaanvragen verwachten. Behalve de zorgen rond de personeelsbezitting en daaruit volgend de nachtsluiting van de Spoedeisende Hulp, de zorgen over ouderen die langer dan nodig ziekenhuisbedden bezet houden omdat er in huizen gespecialiseerd in zorg voor hen geen plek is en de veranderingen die het ziekenhuis doormaakt als gevolg van de verdeling van de zorgverlening aan patiënten over de ziekenhuizen in Schiedam en Rotterdam, wil de raad zich dit jaar zeker ook bezighouden met de voeding van patiënten,  het wachtkamersysteem in de poliklinieken, de uitwisseling van informatie aan patiënten en het opnemen van slecht-nieuws gesprekken. Ook de bereikbaarheid van de (zorg in de) ziekenhuizen is een prioriteit voor de Cliëntenraad.Gerelateerd