Chris Oomen hoopt op fantastische ideeën voor Anne-Marie van der Lindenprijs

13-09-2017 Gezond Kor Kegel

Chris Oomen hoopt op fantastische ideeën voor Anne-Marie van der LindenprijsChris Oomen stelde de Anne-Marie van der Lindenprijs in bij haar afscheid van de Frankelandgroep

SCHIEDAM – Bestuursvoorzitter Chris Oomen van DSW Zorgverzekeraar hoopt op fantastische initiatieven, nu de inzendtermijn voor de Anne-Marie van der Lindenprijs weer van start is gegaan.
 
Oomen was onder de indruk van de inzendingen van vorig jaar. Zeer creatieve projecten, vond hij. De winnaar van 15.000 euro was Stichting De BuurTvrouw in de Van Beverenstraat in Schiedam-West. De winnaars van elk 5000 euro waren Stichting Sailing Kids in Vlaardingen en Strandgoed Ter Heijde, een initiatief van Stichting Pieter van Foreest in Delft om mantelzorgers even lucht te geven.
 
De Anne-Marie van der Lindenprijs is een persoonlijk initiatief van Chris Oomen. Uit eigen middelen stelt hij gedurende vijf jaar een prijzengeld van 25.000 euro beschikbaar om zinvolle startende projecten op het gebied van zorg en welzijn een steuntje in de rug te geven. Hij stelde de prijs in ter gelegenheid van het afscheid van Anne-Marie van der Linden als directeur zorg en bestuurder van de Frankelandgroep in december 2015. Een blijk van grote waardering voor haar verdiensten in de ouderenzorg.
Chris Oomen hoopt ditmaal op minstens zo veel creativiteit die de ‘klanten’ van de zorg- en de welzijnssector direct ten goede komen.
 
Zorg- en welzijnsorganisaties kunnen tot vrijdag 20 oktober initiatieven inzenden om kans op de prijs te maken. In de week van 6 november maakt de jury de genomineerden bekend. De prijsuitreiking is op donderdag 7 december in het Stedelijk Museum Schiedam.  
Anne-Marie van der Linden is zelf voorzitter van de jury. “Het hoeven geen hoogvliegende projecten te zijn. Heel gewone, laagdrempelige initiatieven komen zeker ook in aanmerking. Als jury kijken we of een project direct de klanten ten goede komt”, zegt ze. ,,Het is niet vanzelfsprekend dat de jury dit jaar weer het prijzengeld verdeelt. Het hangt helemaal af van wat de projecten behelzen.”
 
Voorwaarde is dat de indieners werkzaam zijn in het voornaamste werkgebied van DSW, dus in de regio Nieuwe Waterweg-Noord, Delft, Westland en Oostland (Lansingerland).
De Frankelandgroep komt niet voor de prijs in aanmerking.

Reacties