CDA hecht aan Kindertelefoon

14-04-2017 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Het CDA wil de Kindertelefoon in Schiedam behouden. Fractievoorzitter Ad Hekman heeft aan het college gevraagd of de gemeente Schiedam voor 1 juni een overeenkomst kan sluiten met de Kindertelefoon.

De coalitiepartij zegt zich grote zorgen te maken over het voortbestaan, omdat de Kindertelefoon met alle 388 gemeenten in Nederland moet gaan onderhandelen over de betaling voor haar diensten. Nu betaalt de Vereniging Nederlandse Gemeenten de organisatie namens alle gemeenten in één keer.

De Kindertelefoon is er - anders dan de naam suggereert - voor alle kinderen en jongeren van acht tot achttien jaar die in vertrouwen willen praten. Bij pesten, problemen thuis of een vraag over verliefdheid of verkering, ruzie met vrienden of een rotgevoel, kunnen jonge mensen bellen of chatten met de Kindertelefoon. De Kindertelefoon is te bereiken via T: 0800 - 0432 en dat is gratis. De telefoonlijn is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van elf tot acht uur en in het weekend en op feestdagen van twee tot acht.Gerelateerd