Categorieën

Service

Buurtvrouw gaat in maaltijden

Buurtvrouw gaat in maaltijden
Wonen

Buurtvrouw gaat in maaltijden

  • Redactie
  • 19-10-2016
  • Wonen
Buurtvrouw gaat in maaltijden

Ontmoeting bij De Buurtvrouw

SCHIEDAM - De Buurtvrouw begint iets nieuws: de ontmoetingsplek in Schiedam-West gaat ook maaltijden leveren.

De Buurtvrouw wil buren en mensen in de wijk en stad verbinden. Het wil ook een plek zijn die gelegenheid biedt aan mensen met beperkingen om zich te ontplooien. Door in de keuken of bediening van gasten te werken, door producten te maken die in het pand in de Van Beverenstraat verkocht worden.

Het nieuwe initiatief versterkt die doelstelling. Bij De Buurtvrouw werd bij wijze van proef op 12 oktober voor het eerst een maaltijd gekookt – stamppot à la de Buurtvrouw – en via het systeem van Thuisafgehaald gedistribueerd. “Zeer succesvol”, concludeert Miranda Pol, initiatiefneemster van De Buurtvrouw, “we gaan er mee door.” Een menuplanning voor de rest van het jaar is in de maak.

Het eten wordt verzorgd door vrijwilligers en door assistenten met een beperking. Tussen 4,50 en 7,50 euro is het eten 'te bestellen'. "Wij koken, jullie halen 't op! Het lijkt zo simpel en dat is het ook", zo stelt Pol. “Je prakkie in je eigen bakkie.” Wat ook kan is: aanschuiven bij De Buurtvrouw en daar samen de maaltijd genieten. “Zelfde prakkie, maar dan op het gemakkie”, aldus Pol. Aantrekkelijk om mensen uit te nodigen de deur uit te komen.

Tot dusver konden wijkbewoners slechts voor de lunch terecht bij De Buurtvrouw. Dat wordt nu uitgebreid met het avondeten. “Bedoeld voor alle Schiedammers; van jong tot oud, van eenzaam tot overbelast, van arm tot rijk. Dat is de mix en de match die wij altijd zoeken”, aldus Pol.

Inschrijven kan via www.thuisafgehaald.nl.