Burgemeester reageert op ophef vaccinatie-uitspraken

25-12-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Burgemeester Cor Lamers reageert op de ophef die zijn uitspraken over vaccineren tegen Corona gisteren oogstten.

"In de media is discussie ontstaan over mijn uitspraken tijdens het interview met Schie Tv over vaccineren tegen het coronavirus. Daarin merkte ik op dat het rijksvaccinatieprogramma verplicht is. Dat is niet zo."

"Ik wil graag een en ander beter en specifieker toelichten. In het interview heb ik aansluitend genoemd dat er ook altijd principiële weigeraars zijn. Ik ben mij er dus van bewust dat je vaccineren met het rijksvaccinatieprogramma niet kan verplichten. Dat geldt nu ook nog niet voor het coronavaccin (dus dat inenting verplicht kan worden-red.). Daarom is mijn vrees dat we onvoldoende deelname krijgen bij het (inenten tegen - red) Covid-vaccin en dat de vaccinatie dan aanzienlijk minder toegevoegde waarde voor de algemene volksgezondheid heeft. En dan heeft het kabinet (en het land) wel een probleem. Mijns inziens is een verplichting gerechtvaardigd om Covid-19 succesvol te overwinnen."

Zie ook dit artikel.Gerelateerd