Borstvoeding: fundering voor het leven

05-08-2018 Gezond Advertentie

Foto: Wikimedia Commons


SCHIEDAM – Deze week is het Wereldborstvoedingsweek. Deze is bedoeld om bekendheid te geven aan de gezondheidsaspecten van borstvoeding voor pasgeborenen.

In een wereld vol ongelijkheid, crises en armoede is borstvoeding de fundering voor een levenslange gezondheid voor baby’s en moeders. Vandaar het thema van deze week: 'Borstvoeding, fundering voor het leven'

Borstvoeding is gemaakt op maat en past zich aan aan de omstandigheden. Bijvoorbeeld: met deze warmte zal de borstvoeding meer vocht bevatten, waardoor de zuigeling ondanks de warmte nog steeds voldoende vocht binnen krijgt. Maar ook het afweersysteem van de pasgeborene wordt opgebouwd, waardoor de kans op allergieën en auto-immuunziekten wordt verkleind.

Aleida, praktijk voor verloskunde en echoscopie ondersteunt moeders in het maken van een verantwoorde keuze door het geven van informatie over borstvoeding tijdens de zwangerschap en het kraambed.

Zo worden er op de praktijk regelmatig gratis informatieavonden georganiseerd. Op deze bijeenkomsten vertelt Marieke van der Lubben, gediplomeerd lactatiekundige bij Mama’s Melk alles over borstvoeding. De 'do’s en de don’ts'. Ook is er ruimte genoeg voor het stellen van vragen. Natuurlijk zijn ook partners meer dan welkom. Informeer bij onze praktijkassistente voor de data.

Ook zwangeren die niet bij Aleida lopen maar bijvoorbeeld bij een van de ziekenhuizen in de regio, zijn van harte welkom. Om aandacht te geven aan de Wereldborstvoedingsweek delen wij deze week op de praktijk een aardigheidje uit aan al onze cliënten.