Categorieën

Service

Bijzondere Symbiobrug pal boven Schiedam

Bijzondere Symbiobrug pal boven Schiedam
Gezond

Bijzondere Symbiobrug pal boven Schiedam

  • Redactie
  • 23-09-2016
  • Gezond
Bijzondere Symbiobrug pal boven Schiedam

Productie: Jong en Goed

DELFT - De nieuwe fietsverbinding tussen de TU Delft en het recreatiegebied Ackerdijkse Bos is klaar. Meest in het oog springend onderdeel van de deze verbinding, pal ten noorden van Schiedam, is de Symbiobrug.

Deze verbindt de universiteit en sciencepark Technopolis met het landelijke Midden-Delfland door de overbrugging van de 35 meter brede Karitaatmolensloot aan de zuidrand van Delft. Op 17 november verrichten gedeputeerde Floor Vermeulen (provincie Zuid-Holland) en bestuurslid en wethouder Stephan Brandligt (Delft) de officiële opening .

De Symbiobrug valt op in het natuurlijke landschap vanwege de kleur en de vorm. Het duurzame en innovatieve ontwerp is het winnende ontwerp uit een brugontwerpprijsvraag onder TU Delft bouwkundestudenten in 2014. De naam van de Symbiobrug betekent in het Grieks συν “samen” en βιωσις “levend”. De naam weerspiegelt de interactie tussen natuur en technologie, twee elementen die een symbiotische co-existentie aangaan in de Symbiobrug. De ontwerper Rafail Gkaidatzis kreeg uiteindelijk ook de opdracht om de brug in het echt te realiseren. De aanleg van de nieuwe fietsverbinding heeft bijna acht maanden geduurd.

Het project fietsverbinding Ackerdijkse Bos en TU Delft is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland, de gemeente Delft en het Recreatieschap Midden-Delfland. Een filmpje over het project is gemaakt door Jong en Goed en is hier te zien.