Bezoek Frankeland opgeschort na nieuwe Coronabesmetting

26-05-2020 Gezond Redactie

In Schiewaegh loopt nu de wachttijd om het huis weer voor bezoek open te stellen


SCHIEDAM - Het bezoek in Frankeland is tijdelijk opgeschort, nu er een bewoner besmet is geraakt met het Coronavirus.

Gisteren werd gestopt met het ontvangen van familie van bewoners, zoals ook steeds was aangekondigd dat zou gebeuren als er onverhoopt toch weer Corona in het huis zou opduiken. Bezoekers die een afspraak hadden gemaakt om bij een bewoner in de Liduinastraat op bezoek te gaan, werden afgebeld.

"We zijn nu weer veel op andere afdelingen aan het testen", zegt directeur Ben de Koning. "Blijkt het tot één bouwdeel beperkt te zijn, dan schalen we eind deze week of na de Pinksteren weer op. Eerst weer even grondig meten en afwachten of het niet verder verspreid is dan die ene bewoner."

Afgelopen week leek het er op dat alle zes locaties van de Frankelandgroep op weg waren om Corona volledig uit de huizen verbannen te krijgen. Het wachten was op Schiewaegh, waar de zorgen tot dusver het grootst waren, met veel zieken en overledenen. Met de laatste positief geteste bewoners gaat het de goede kant op, aldus Frankeland. Afhankelijk van de ontwikkelingen bekijkt de groep of de bezoekregeling hier veilig te organiseren valt. 

Maar in Frankeland, en ook in Uitzicht, het woonzorgcentrum in Vlaardingen-Holy dat als extra locatie werd geopend voor de opvang van ouderen, met name zij die uit het ziekenhuis komen, is nu een nieuwe besmetting geconstateerd. Gerelateerd