Bewoner Frankeland overleden na Coronabesmetting

28-09-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het Coronavirus grijpt verder om zich heen onder medewerkers en bewoners van de huizen van de Frankelandgroep. Tenminste één bewoner is als gevolg van een recente besmetting overleden.

De beide etages van afdeling LP 2/3 in Frankeland in de Liduinastraat zijn met ingang van vandaag (opnieuw) gesloten. Daar is een bewoner na een negatieve uitslag alsnog positief getest en overleden. Vandaag werden alle medewerkers en bewoners van de afdeling opnieuw getest. "Afhankelijk van de testuitslagen kunnen we verdere besluiten nemen over het weer openstellen van de afdeling", zo laat de bedrijfsleiding weten.

In Schiewaegh blijven de zorgafdeling Diamant en de aangrenzende etages van Matlinge tot nader order gesloten. Daar testte dit weekend een derde medewerker positief.
De bewoners en medewerkers worden donderdag opnieuw getest. 

In het Vlaardingse Vaartland is afgelopen donderdag op Unit 1 een medewerker positief getest. "Inmiddels zijn alle bewoners en medewerkers van deze zorgafdeling getest", zo meldt de Frankelandgroep. "Uit de testuitslagen is naar voren gekomen dat één bewoner op de begane grond van Unit 1 ook positief getest is." De overige bewoners zijn negatief getest. Unit 1 blijft tot nader order nog gesloten.
 
De afdeling 5/7 in Frankeland is weer open nadat een medewerker daar op zaterdag 19 september positief reageerde op een Coronatest. "Inmiddels zijn de testuitslagen van de bewoners en overige medewerkers binnen. Gelukkig zijn al deze uitslagen negatief." .
 Gerelateerd