Betrokken Spartaan gaat sportcoaches opleiden

05-03-2018 Gezond Redactie

Burgemeester Lamers en Sparta-directeur Laros


SCHIEDAM - Stichting De Betrokken Spartaan verzorgt tot zeker 1 januari 2020 de uitvoering van het project ‘Streetrulez!’. Daarvoor hebben Manfred Laros, directeur van Sparta en burgemeester Cor Lamers namens de gemeente Schiedam gisteren hun handtekening gezet tijdens de speciale Waterwegdag. Die wordt elk jaar door Sparta en de gemeente Schiedam georganiseerd in het stadion van Sparta.

De gemeente maakte bij die gelegenheid bekend later dit jaar een nieuwe Krajicek Playground te openen in oost.

Streetrulez! zet sport in om jongeren te activeren richting arbeidsmarkt of studie. Het biedt Schiedammers vanaf zestien jaar de kans om een opleiding tot sportcoach te volgen. In ruil voor deze opleiding zetten de sportcoaches zich na het behalen van het diploma tweehonderd uur per jaar in als vrijwilliger bij sportactiviteiten.

De sportcoaches van Streetrulez! zijn vooral actief op de verschillende buurtsportlocaties in Schiedam, zoals de twee Krajicek Playgrounds, het Cruyff Court en de veertien ‘Schoolpleinen 14’. Daarnaast ondersteunen ze ook een aantal sportevenementen. Op dit moment zijn er al zo’n twintig sportcoaches in Schiedam. Zij hebben de intensieve opleiding Leider Sportieve Recreatie gevolgd. Het is de bedoeling dat het aantal sportcoaches dit jaar nog stijgt tot 35.

Sinds afgelopen november is De Betrokken Spartaan uitvoerend partner van Streetrulez!. Lamers: “Sportief zijn de gemeente Schiedam en Sparta al aan elkaar verbonden. Dat we samen met De Betrokken Spartaan sport nu ook verder maatschappelijk inzetten, maakt mij trots.” Ook Laros van Sparta is enthousiast: “Sparta Rotterdam levert via haar stichting De Betrokken Spartaan een bijdrage aan het leefbaarder maken van de wijken in haar omgeving, niet alleen in Rotterdam maar óók in Schiedam. Het Kasteel ligt immers bijna op de grens van beide steden en Sparta heeft in Schiedam een grote achterban. De Betrokken Spartaan heeft al enkele projecten gedraaid in Schiedam en zal nu ook voor een langere periode actief zijn in Schiedam. Daar zijn we heel blij mee.”Gerelateerd