Balletstudio betrekt als eerste sportdak

28-09-2016 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Je bent danseres en je bent blij, en dankbaar, want vandaag heb je de sleutels gekregen van een geweldig nieuw onderkomen. Wat doe je dan? Je gaat dansen!

Rowana Wolff-Koffijberg, directeur van de Ballet- en Dansstudio Schiedam Vlaardingen, kreeg vandaag - ja, met een paar dagen vertraging - definitief de sleutel van de nieuwe vestiging van de balletschool op het Sportpark Willem Alexander. Drie grote balletzalen met vier kleedkamers staan haar en haar achttien dansdocenten ter beschikking, vanaf morgen. Vandaag stonden er nog lessen op het programma in het oude onderkomen in de Cornelis Houtmanstraat, morgen om vier uur begint de eerste les in het nieuwe onderkomen.

Er is hard aan gewerkt. Afgelopen weekend kreeg Wolff alvast de sleutel even in handen en mocht zij met haar vader Bernard en moeder Wil, de onvermoeibare medewerkers Nadine Kooke en Malou Koesoemo Joedo en enkele anderen, alvast spullen verhuizen. Veel van de inrichting in het nieuwe thuis - de spiegels en bars, de lampen en gordijnen - is nieuw. Ze vormen onderdeel van de balletstudio, onderdeel van het sportpark, die Wolff huurt van de gemeente. Ze heeft over veel mee kunnen denken en praten. Bijvoorbeeld de vloeren van de dansstudio's. Gelukkig maar, want die luisteren nauw. Er is gekozen voor een zwarte vloer met een dempende ondergrond. Maar er zijn nog wat problemen. "De vloer is nog niet goed. De lucht is ook na enkele weken nog niet goed uit de ondergrond getrokken." Waardoor de dekkende vloer daarop ook niet 'strak' ligt. Er gaat morgen op gedanst worden, maar ideaal is het nog niet en er is nog werk aan de winkel, wat Wolff betreft.

Mooi geworden is de groene vloer in alle andere ruimtes van het complex. "Niet te donker gelukkig." Er is een bar bij de zalen - want veel ouders wachten graag dicht bij hun kind tot de lessen zijn afgelopen - maar de grote kantine is boven. Het zal spannend worden hoe dat gaat werken, met de dames en heren van Kethel Spaland en Ventura, zegt Koesoemo Joedo. "We gaan kijken hoe we samen activiteiten kunnen organiseren", à la het gezamenlijke Sinterklaasfeest dat vorig jaar bij Kethel Spaland al werd gevierd. Bij de dansers van de balletschool is er toch wel een andere omgang met de tijd na de sportieve prestatie, als je het vergelijkt met 'de derde helft' van de voetballers.

Morgen gaat het dus al 'los'. Om vier uur de eerste les. "Vanaf acht uur doen we buiten een bootcamp, iedereen is welkom om te kijken."

Maar de eerste pasjes op de vloer in het nieuwe thuis zijn al gezet, vandaag. Door de directeur en haar zoontje, Trevor. Je bent danser of niet...Gerelateerd