Babyhuis net niet winnaar ronde op weg naar Appeltjes van Oranje

21-01-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het Babyhuis heeft net niet de meeste stemmen gehaald in de eerste ronde van de verkiezing voor de Appeltjes van Oranje.

Stichting Het Babyhuis, met een huis in de Willem de Zwijgerlaan, waar (aanstaande) moeders worden opgevangen die behoefte hebben aan ondersteuning, is een van de veertig initiatieven die dingen naar zo'n  'appeltje'. Dat is de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds, bestaand uit een bronzen beeldje van de hand van prinses Beatrix, en een geldbedrag van vijftienduizend euro.

In de stemtiendaagse, de eerste ronde van het keuzeproces, kreeg Het Babyhuis 10023 stemmen. Dat waren er veel meer dan de meeste andere initiatieven verwierven, die meestal van enkele honderden tot enkele duizenden stemmen trokken. Nummer drie, 'Join Us' in Veghel kreeg de voorkeur van 3613 mensen. Alleen de stemmenoogst van de 'zelfregiecentra' van 'De Vriendendiensten' in Deventer was groter: 10376.

Dat laatste initiatieve haalt nu gegarandeerd de volgende ronde van de verkiezing, waarin de voorkeuren van een jury worden betrokken. Daar komen nog negen andere initiatieven bij, die op de online finaledag op 28 januari bekend zullen worden gemaakt.

Zie ook dit artikel.Gerelateerd