Categorieën

Service

Argos Zorggroep start revalidatie voor ex-coronapatiënt

Argos Zorggroep start revalidatie voor ex-coronapatiënt
Gezond

Argos Zorggroep start revalidatie voor ex-coronapatiënt

  • Redactie
  • 28-04-2020
  • Gezond
Argos Zorggroep start revalidatie voor ex-coronapatiënt

“Ik heb er alle vertrouwen in dat het weer goed komt.”

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Argos Zorggroep is in Marnix Revalidatiecentrum voor Ouderen in Vlaardingen op 27 april gestart met een eerste patiënt met een nieuw revalidatietraject: COVID-revalidatie. In dit kortdurende traject ondersteunt Argos Zorggroep 60-plussers om te herstellen van zowel lichamelijke als geestelijke restklachten van het coronavirus (COVID-19).

Gedurende het traject verblijven patiënten tijdelijk in Marnix om te werken aan lichamelijk en geestelijk herstel. Dit doen zij onder begeleiding van verschillende zorgprofessionals, met als doel weer aan te sterken en zelfstandig(er) te worden. Ook na ontslag staat de patiënt er niet alleen voor, zo is er indien nodig thuiszorg en een ambulant behandelprogramma in Marnix. Marnix werkt nauw samen met de regionale zorgorganisaties.

Onze eerste patiënt heeft vijf weken in het ziekenhuis gelegen, waar hij ruim twee weken in slaap is gehouden. Het gaat nu naar omstandigheden een stuk beter met hem. Meneer heeft gelukkig geen pijn, maar is wel het gevoel in zijn benen kwijt. Met het revalidatietraject hoopt hij weer zelfstandig te kunnen wonen met zijn vrouw en heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. Tot die tijd ziet hij zijn naasten door het raam. Meneer bedankt nog speciaal al het personeel van Marnix en het ziekenhuis voor de goede zorgen.


Waarom COVID-revalidatie in Marnix?

Dagelijks ervaren we met elkaar de gevolgen van het coronavirus. De groep genezen patiënten groeit en uit ervaring blijkt dat vooral patiënten vanaf 60 jaar behoefte hebben aan een herstelvoorziening om aan te sterken na genezing. Zij ervaren fysieke, mentale en/of cognitieve klachten, al dan niet na een opname op de Intensive Care. Marnix heeft de afgelopen weken veel ervaring opgedaan met de verzorging en behandeling van besmette ouderen door cliënten over te nemen van verpleeghuizen van Laurens en CuraMare. Daarnaast is Marnix ervaren in revalidatiezorg voor ouderen, speciaal ook longrevalidatie en zet, in samenwerking met regionale zorgorganisaties, deze kennis graag in om herstellende patiënten te helpen om zo zelfstandig en prettig mogelijk te kunnen leve

Argos Zorggroep

Voorberghlaan 35, Schiedam

Meer over Argos Zorggroep →