Argos: impact Corona op bewoners is groot

19-03-2020 Gezond Redactie

Spelletjesochtend in Driemaasstede


Laatste nieuws: Alle verpleeghuizen in Nederland worden gesloten voor bezoekers, zo meldde Hugo de Jonge, die Bruno Bruins vervangt als minister verantwoordelijk voor de bestrijding van de Corona-uitbraak. In Schiedam was dat in Driemaasstede al het geval.


SCHIEDAM - De maatregelen die Argos Zorggroep heeft genomen in verband met de Corona-uitbraak hebben grote impact op de bewoners van de verschillende huizen en hun naasten.

Bezoek aan de bewoners van Driemaasstede en andere instellingen van Argos is niet toegestaan. Een uitzondering wordt gemaakt voor mensen die niet lang meer te leven hebben.

Selene Verdouw vertelt wat er binnen Argos leeft. "Het is heel wat allemaal. Net als bij veel andere zorginstellingen in het land geldt er in onze huizen een bezoekstop. Een maatregel die wij liever niet nemen, maar die op dit moment noodzakelijk is om iedereen in onze huizen zoveel mogelijk te beschermen tegen het coronavirus."

"Voor bewoners en hun naasten hebben de landelijke maatregelen rondom het coronavirus grote impact. Gelukkig ervaren wij ook veel begrip onder familie en andere bezoekers. Er is veel creativiteit in het bedenken van alternatieven, zoals mooie kaarten, knutselwerkjes en attenties opsturen. Dit wordt enorm gewaardeerd. Ook telefoontjes en zelfs beeldbellen maakt het mogelijk om toch contact te hebben met elkaar. Ook deden bewoners mee aan ‘applaus voor de zorg’, wat leuke filmpjes heeft opgeleverd. Van verschillende bloemisten in de omgeving kregen we bloemen, waar we erg dankbaar voor zijn.”

"Activiteiten buiten de deur gaan momenteel niet door, maar in de huizen doen we leuke dingen met bewoners. De invulling hiervan verschilt per huis; soms zijn er medewerkers die lekker koken of bakken in de huiskamers of creatieve activiteiten doen in kleine groepjes. De behulpzaamheid onder elkaar is groot en daar zijn we trots op. Iedereen werkt ontzettend hard en denkt mee."

"Dat is belangrijk, want we hebben elkaar hard nodig. Niet alleen in de huizen, maar denk ook aan kwetsbare mensen thuis. Wij hopen van harte dat iedereen elkaar helpt. Kijk naar elkaar om en help elkaar waar dat kan, met iets kleins maakt u een groot verschil. En niet onbelangrijk: volg de richtlijnen van het RIVM en pas goed op uw eigen gezondheid en die van uw naasten."Gerelateerd