Anne Rats promoot inenten tegen Corona

05-01-2021 Gezond Redactie

Beeld uit de spot


SCHIEDAM - Actrice Anne Rats van het Schiedamse gezelschap De Stokerij maakt haar opwachting in een van de promotiespots van de rijksoverheid over Corona.

De spot vertelt het verhaal van een dag uit het leven van Anne, tenminste, een gescripte Anne: op haar werk, op het sportveld, bij haar opa. Anne laat zich in de spot vaccineren.

"Ik ben erg trots dat ik mee heb morgen werken aan deze campagne", aldus Rats. Gescript of niet, de actrice staat volledig achter de boodschap van de spot: laat je inenten. "Om de mensen om je heen te beschermen is vaccineren de belangrijkste stap", zo luidt die boodschap.

"Ik zal me, meteen als ik de oproep krijg (kan nog wel even duren, want hoewel ik astmapatiënt ben, ben ik ook pas 33), laten inenten", aldus Rats. "Voor de mensen op de IC, voor de kinderen die zo graag weer naar school willen, voor de mensen die hun familie al zo lang niet hebben kunnen omhelzen, voor de jongeren die zo graag hun normale leven weer op willen pakken. Voor alle ondernemers die hun werk zagen verdampen en voor al mijn vakgenoten die zo graag weer mooie verhalen vertellen, in een zaal vol mensen, iedere avond anders, op een gezamenlijke adem. We willen allemaal ons beste leven leven, laat je alsjeblieft vaccineren, voor ons allemaal."Gerelateerd