Analyse BTV leert: zes partijen beter voor vliegveldomwonenden

26-02-2017 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Christen Unie, Partij voor de Dieren, Groen Links, PvdA, SP en D66 zijn partijen die standpunten innemen in het belang van omwonenden van het vliegveld in Rotterdam. Dat stellen de Bewoners tegen Vliegtuigoverlast (BTV) na een analyse van de verkiezingsprogramma’s van de zittende partijen in de Tweede Kamer.

Deze niet heel verrassende conclusies heeft de BTV verwerkt in een overzicht op de eigen internetpagina. VVD, SGP en 50Plus zijn volgens de analyse partijen die niet in het belang van omwonenden van het vliegveld handelen; het CDA 'volstaat met algemeenheden' en de PVV zegt niets over de thema's die de BTV vergeleek: luchtkwaliteit, (ultra)fijnstof, kooldioxide, de beprijzing van de luchtvaart, geluidsnormen, groei van de luchtvaart, kerosineheffing, Schiphol en Lelystad. 

De BTV waren vooral benieuwd naar de meningen van de partijen met betrekking tot het Rotterdamse vliegveld. Maar de meeste partijen gaan volgens de BTV niet specifiek in op vliegveld Rotterdam the Hague Airport. Alleen D66 spreekt expliciet over de noodzaak om ook bij besluitvorming rond het voormalige vliegveld Zestienhoven te streven naar een optimale balans tussen vliegen, wonen en het beschermen van de natuur.Gerelateerd