Afdeling voor mensen in laatste levensfase in Drie Maas Stede

26-03-2018 Gezond Advertentie

Gert van Dooren en Saskia Teunissen openen De Roos

SCHIEDAM - Drie Maas Stede kent sinds afgelopen donderdag een nieuwe afdeling voor palliatieve zorg. Hier worden patiënten in hun laatste levensfase verzorgd. De afdeling heet De Roos.

Regiomanager Lea Beks van zorggroep Argos heette iedereen welkom, waarna zij het woord gaf aan Gert van Dooren, voorzitter van de stuurgroep van het Palliatief Netwerk NWN. De heer Van Dooren sloot af met een mooi filmpje, waarin te zien was hoe een bijzondere wens van een van de gasten op De Roos onlangs in vervulling is gegaan. Zij kon nog een keer genieten van een bezoek aan Diergaarde Blijdorp, doordat zij dankzij een Smart Glass (een bijzondere bril met cameracapaciteiten -red.) live mee kon kijken met een vriendin die de dierentuin bezocht.

Dr. Saskia Teunissen, hoogleraar Palliatieve zorg/Hospicezorg, sloot af met een mooie toespraak over palliatieve (pijnbestrijdende) zorg. Vervolgens begaf iedereen zich naar de hoofdingang van De Roos, waar de openingshandeling werd uitgevoerd door Gert van Dooren en Saskia Teunissen.

Bijzonder aan afdeling De Roos is de sfeervolle inrichting en de aandacht voor de gasten. Afdeling De Roos is met vier plekken kleinschalig opgezet en biedt plaats aan mensen in de laatste levensfase die niet thuis kunnen of willen sterven. Op De Roos kunnen zij verblijven in een huiselijke sfeer, omringd door de mensen die belangrijk voor hen zijn. Ook is er zorg, begeleiding en aandacht van professionele verpleging en verzorging en vrijwilligers. Kijk voor meer informatie op www.argoszorggroep.nl.Gerelateerd