Achttien infecties, één Schiedammer overlijdt aan Corona

25-09-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Achttien nieuwe Coronabesmettingen in Schiedam meldt het RIVM vandaag. Een Schiedammer is sinds de melding van gisteren overleden aan de gevolgen van een Coronabesmetting.

De achttien geconstateerde positieve tests zijn er fors minder dan de 37 van gisteren. Op woensdag werden er veertien infecties gemeld.

De relatieve toename in de laatste zeven dagen per honderdduizend inwoners loopt daarmee verder op tot 185. Een week geleden lag dat getal nog op 108, een week daarvoor op 66.

Schiedam is Rotterdam voorbij als het gaat om de stad waar gemiddeld meer besmettingen voorkomen. Er zijn in Nederland vandaag zeven gemeenten in het land die meer infecties melden; bovenaan staat relatief niet langer Amsterdam, maar Haaksbergen, met 284 positieve tests per honderdduizend inwoners, gevolgd door twee gemeenten onder de rook van Amsterdam, Weesp en Diemen. De hoofdstad staat dan vierde op het lijstje (242 per 100.000), daarna volgen Den Haag, Nijmegen en Leiden en dan Schiedam. 

Er worden vandaag geen ziekenhuisopnames gemeld. Het is voor het eerst sinds 21 mei dat er een Schiedammer aan Corona overlijdt.Gerelateerd