Aantal Schiedamse Coronabesmettingen stijgt fors door

10-08-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Leuk om te melden is het niet: het aantal Coronabesmettingen in Schiedam blijft flink oplopen.

Vandaag meldt het RIVM 383 geïnfecteerde Schiedammers (opgave van vanmorgen); de GGD Rotterdam-Rijnmond noemt een aantal van 389, geteld om drie uur vanmiddag.

In de telling van de RIVM zijn dat er elf meer dan gisteren; het aantal dat de GGD noemt ligt dertig hoger dan dat van afgelopen vrijdag. Het RIVM hield het vrijdagochtend op 360 Schiedammers met een positieve test op Corona, geteld vanaf het begin van de uitbraak. Dat zijn er dus 23 minder dan het aantal van vanmorgen.

Het aantal mensen dat in heel Nederland een positieve test heeft ondergaan groeide volgens de RIVM-cijfers van het Coronadashboard met 630. Dat is het hoogste aantal sinds april. Daarbij telt wel: toen werd er minder getest. Gisteren lag aantal geconstateerde besmettingen op 486, zaterdag op 519. De cijfers zijn onderhevig aan een weekendeffect, omdat niet in alle ziekenhuizen de cijfers in het weekend worden verwerkt.

Afgelopen week werden er landelijk minder Coronatests afgenomen door de GGD'en. De daling is beperkt, omdat na een flinke vermindering in de eerste dagen van de week, het aantal aangevraagde tests na de persconferentie van de minister-president en de minister van Gezondheid flink toenam.

Naar een telling van vandaag liggen er in Nederland 29 Coronapatiënten op de Intensive Cares. Op andere afdelingen van de Nederlandse ziekenhuizend zijn dat er 99, waaronder in het Franciscus Vlietland.Gerelateerd