Aantal Schiedammers met bewezen Corona groeit langzaam

21-03-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het aantal Schiedammers dat bewezen besmet is met het Coronavirus loopt langzaam op. In Nederland zijn ondertussen 136 mensen aan de gevolgen van de besmetting overleden.

De GGD Rotterdam-Rijnmond stelde dat aantal vast op vijf, vanmiddag om een uur. Het RIVM komt tot een aantal van zes, om twee uur vanmiddag.

Gisteren kwam de GGD ook al tot het aantal van vijf en hield het RIVM het op vier.

In het hele bedieingsgebied van de GGD, zeg de Rijnmondregio, telt de gemeenschappelijk geneeskundige dienst nu 206 besmettingen.

In heel Nederland zijn volgens het RIVM sinds gisteren 637 mensen positief getest op het Coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 3631. Onder hen zijn 836 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

Dertig patiënten zijn sinds de vorige update overleden als gevolg van de besmetting. Dat brengt het totaal aantal overledenen op 136. De meeste overleden mensen zijn tussen de 80 en 84 jaar oud. De jongst overleden persoon is 63 jaar.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 1180 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (486).

Het RIVM meldt bij zijn updat nadrukkelijk dat het aantal besmettingen hoger ligt dan het aantal dat wordt genoemd omdat lang niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Dit is over het algemeen voorbehouden aan mensen die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.Gerelateerd