Aantal nieuwe Corona-infecties daalt, maar blijft hoog

17-09-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Ook vandaag meldt het RIVM veel nieuwe besmettingen met Corona in Schiedam. Sinds gisteren zijn er veertien nieuwe infecties vastgesteld.

Gisteren werd het grootste aantal positieve tests op één dag geregistreerd: 21  Toen kwam voor het eerst het aantal infecties per honderdduizend Schiedammers (de rekeneenheid die wordt gebruikt om te kunnen vergelijken) in de afgelopen week boven de honderd. 101 Om precies te zijn. Vandaag komt dit cijfer uit op precies honderd.

Schiedam zakt wel wat op het lijstje Nederlandse gemeenten die op de kaart rood kleuren, om aan te geven dat er tenminste vijftig besmettingen per honderdduizend inwoners zijn vastgesteld in de afgelopen zeven dagen. Daarop komt de stad nu als dertiende voor, gisteren gingen maar zeven gemeenten Schiedam vooraf. Daaronder de drie grote steden, de studentensteden Delft, Wageningen, Nijmegen en Leiden, en gemeenten met een piek in het aantal infecties, als Bergeijk, Ouder-Amstel, Bodegraven-Reeuwijk,  Barendrecht en Zuidplas.

In heel Nederland opnieuw een hoger aantal dagelijkse besmettingen: 1753 meldt het RIVM er vandaag.

Het kabinet komt morgen met een persconferentie waarop hoogstwaarschijnlijk nieuwe maatregelen voor de bestrijding van de Corona-uitbraak bekend worden gemaakt.Gerelateerd