Aantal inentingen in Schiedam kruipt omhoog

05-11-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het gaat zeer langzaam met het zetten van nieuwe vaccinaties tegen Corona bij Schiedammers. Dat blijkt uit een vergelijking van de cijfers van de GGD Rotterdam-Rijnmond, week op week. 

Zo heeft het er veel van weg dat onder Schiedammers van de oudste leeftijdscategorie van vier, de 65+-ers, geen prikken zijn gezet; de vaccinatiegraad onder hem blijft onveranderd 90,6 procent volledig ingeënt, 92,2 procent met één prik. 

Het is natuurlijk ook maar hoe je het bekijkt, want rekenkundig gekeken zijn er afgelopen week in Schiedam waarschijnlijk ruim tweehonderd mensen volledige gevaccineerd geraakt, na een nieuwe prik. 

In de lagere leeftijdscategorieën is het percentage inentingen dat afgelopen week werd verstrekt onderling vergelijkbaar; steeds komt er zo'n halve procentpunt bij. In de leeftijd 45 tot en met 64 jaar ging het percentage volledig gevaccineerden van 81,8 naar 82,3 procent. In de categroie 25 tot en met 44 jaar van 58,8 naar 59,3 prcoent en onder jongeren van twaalf tot en met 24 jaar is nu voor het eerst meer dan de helft volledig gevaccineerd: 50,2 procent. Vorig week lag dat aandeel op 49,6 procent.

Al is nu 70,8 procent van de Schiedammers volledige gevaccineerd, tegen 70,5 procent vorige week. 72,3 Procent heeft in ieder geval één keer een inenting ontvangen.Gerelateerd