Aantal Corona-infecties loopt weer op

05-06-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Gisteren kopte Schiedam24 dat 'Schiedam het beter doet' dan omliggende gemeenten. Maar te vroeg juichen is gevaarlijk: vandaag meldt het RIVM negentien nieuwe Coronabesmettingen in de stad. Dat zijn er meer dan gemiddeld in de afgelopen week, zes meer dan gisteren en dertien meer dan eergisteren.

Afgelopen zeven dagen werden er door het RIVM 76 Schiedammers geteld die een positieve Coronatest aflegden, zeg maar elf per dag gemiddeld. Een week geleden stokte de teller terugkijkend op 78 infecties in totaal. De flinke daling in de afgelopen weken lijkt dus tot stilstand gebracht.

Er waren geen ziekenhuisopnames of overlijdensmeldingen van Schiedammers in de afgelopen 24 uur.

In Nederland als geheel worden door het RIVM vandaag 2160 nieuwe infecties gemeld, tegen 2440 gisteren en 2803 eergisteren. Er werd 76 mensen opgenomen, terwijl er gisteren 63 mensen in het ziekenhuis terechtkwamen vanwege hun Coronaklachten. Zeven zieken moesten voor intensieve behandeling naar de IC, zeven minder dan gisteren. In de Nederlandse ziekenhuizen liggen nu naar verluidt 1009 Coronapati"enten.

Er vielen negen overledenen als gevolg van Corona te betreuren, gisteren overleden acht mensen die besmet waren met het virus.Gerelateerd