540 Euro uit taxusinzameling naar Vaarwens

06-02-2017 Gezond Redactie

(v.l.n.r.) John van Sliedregt, André Hertog, Jan Vos en Patricia van Aaken maken de opbrengst bekend

SCHIEDAM - Stichting Vaarwens kan 540 tegemoet zien van Irado. Dat is de opbrengst van de taxusinzameling in Schiedam afgelopen jaar.

Schiedammers brachten hun snoeisel van de taxusstruik naar het inzamelstation van Irado aan de Fokkerstraat; een stof uit de struik vormt een onmisbare grondstof voor het samenstellen van chemokuren. Irado beloofde de inzameling te steunen met een donatie aan een goed doel, in het geval van Schiedam Vaarwens. Die stichting verzorgt gratis vaartochten voor ernstig/langdurig zieken. 

Wethouder Patricia van Aaken, raadslid John van Sliedregt, beheerder milieustraat Jan Vos en André Hertog maakten het bedrag voor Vaarwens bekend. Dankzij de inzameling van negen volle bakken (kuub) taxus die dertig euro per stuk opleveren, en het verdubbelen van het bedrag door Irado, gaat er 540 euro naar Vaarwens.

Ook dit jaar kunnen inwoners weer taxus baccata inleveren voor de strijd tegen kanker bij de milieustraten in Schiedam en Vlaardingen. Alleen moeten taxusbezitters nog even wachten met snoeien én brengen. Want alleen de jonge takjes in de zomerperiode van half juni t/m augustus zijn geschikt als basisstof voor chemokuren.Gerelateerd