210 Welpen in Diergaarde Blijdorp

18-03-2018 Gezond Redactie

Foto: Scouting


ROTTERDAM - Nee, het betreft geen geboortegolf in de Rotterdamse dierentuin, maar een regioactiviteit van de scouts.

Scoutingregio Maasdelta ging gisteren met de welpen, de scouts tussen de zeven en elf jaar, uit Barendrecht, Vlaardingen, Maassluis en Schiedam naar Blijdorp. Vanuit Schiedam waren er welpen van Scouting BvH, Scouting Tono-groep en Scouting Taizé-groep Schiedam.

In Blijdorp bedachten de kinderen al vanaf behoorlijk vroeg in de ochtend de oplossingen van de opdrachten in hun speurtochtboekjes. Na de lunch was het vooral zelf klimmen, klauteren en slingeren in de diverse speeltuinen. Melle van elf: “Het was wel koud vandaag, maar echt super leuk hier en het allerleukst vond ik de haaien.”

Han Admiraal, voorzitter van de Scoutingregio Maasdelta legt uit dat het belang van de activiteiten die in regioverband worden georganiseerd, vooral de ontmoeting is. "Zo leren welpen samenwerken, ook met kinderen die ze nog niet kennen." Net als de overige activiteiten van de regio worden de ledenactiviteiten georganiseerd door vrijwilligers. “Onze regio-organisatoren zijn speciaal getraind om grootschalige activiteiten te organiseren. Daar komt best veel voor kijken, van logistiek en veiligheid tot vaak ook het regelen van vergunningen”, zegt Admiraal.

Scoutingregio Maasdelta is ondersteunend aan 32 Scoutinggroepen, met samen ruim drieduizend leden.